VEILIG ONLINE BETALEN        SNELLE LEVERING        LEVERING THUIS OF OP JE WERK        GRATIS VERZENDING >€99 (BE-NL)        GRATIS RETOUR >€99 (BE-NL)       


Eco Friendly

Wil je graag alle ecologische producten zien?

Klik dan hier voor ons aanbod.

Waarom kiest Lederwaren De Wit voor duurzaam en ecologisch?


Ecologisch gelooid leder.

Ecologisch leder wordt plantaardig gelooid. Tijdens het looiproces worden speciale sappen van bomen en planten aan de leren huiden gegeven. Deze worden vervolgens in een zonnebad behandeld om de kleuren te intensiveren.
Deze traditionele looimethode is een aloud vakmanschap.

Waarom? Natuurlijke kleurstoffen voegen natuurlijke schoonheid toe aan het leer, ze doen een kunst herleven en het is een vaardigheid die sinds eeuwen reeds werd gebruikt. Plantaardig looien biedt een milieuvriendelijk alternatief voor synthetische kleurstoffen en veroorzaakt geen allergieën voor de productiemedewerkers. Zo wordt er onder andere geen gebruik gemaakt van de chemische stof chromium.

Onze merken met ecologisch leder:

 


Geen nikkel, geen allergie.

Nikkelallergie is een veel voorkomende oorzaak van een jeukende uitslag die optreedt wanneer uw huid een meestal onschadelijke stof aanraakt.

Nikkelallergie wordt vaak geassocieerd met oorbellen en andere sieraden. Maar nikkel is te vinden in veel alledaagse voorwerpen, zoals munten, ritsen, mobiele telefoons en de gesp van je ceintuur.

De gespen van La Boucle zijn dan ook zo gemaakt dat je geen allergische reactie zal krijgen vermits ze geen nikkel bevatten.
Recycleren en slim innoveren helpt de natuur.

Samsonite gebruikt voor het maken van reiskoffers en reiszakken gerecylceerde grondstoffen. Hiervoor worden petflessen tot kleine korreltjes vermalen. Met dit granulaat worden er nieuwe stoffen geweven voor reiszakken of zelfs volledig hardschalige reiskoffers uit gemaakt.

Tijdens het maken van de schaal voor de hardschalige reiskoffers gebruikt Samsonite voortaan minder plastic. Dit doen ze door vanuit de hoeken te injecteren in plaats van een centraal injectiepunt. Zo wordt de koffer lichter maar blijft hij even sterk. Het gebruik van duurzaam geteelde kurk in onder andere de handvatten zorgt er ook voor dat er minder plastic in je reiskoffer zit maar dat de kwaliteit minstens even hoog blijft.

Zorg dragen voor de natuur.

Door te kiezen voor deze veranderingen draagt Lederwaren De Wit samen met onze  leveranciers bij tot een beter wereld, want de natuur is van iedereen.

Wij gaan hierin nog een stap verder en kiezen voor milieuvriendelijke energie. Lederwaren De Wit investeerde in duurzame led verlichting en in 246 zonnepanelen. Deze investeringen zorgen er voor dat we op jaarbasis evenveel elektriciteit zullen opwekken dan we verbruiken.

Lederwaren De Wit kiest ook voor een milieuvriendelijk mobiliteit. We hebben geïnvesteerd in een publiek laadpunt voor elektrische wagens en de brandstofwagens zijn vervangen door een elektrische wagen.

PARKING LEDERWAREN DE WIT
ZONNEPANELEN LEDERWAREN DE WIT

Meer artikels

Zoeken in onze shop:

Sale

Unavailable

Sold Out