VEILIG ONLINE BETALEN        SNELLE LEVERING        LEVERING THUIS OF OP JE WERK        GRATIS AFHALING of VERZENDING *        GRATIS RETOUR *       

The Scent of Art

The story

Glenn Bracke (Aalst, België) noemt zichzelf liever creatieveling dan kunstenaar. In zijn werken kaart hij vaak de ecologische ondergang van de wereld aan, en achter zijn bronzen beelden en foto's gaan een boodschap schuil. Een ding is zeker, hij broedt altijd wel op iets nieuws en laat dat deze keer wel een heel merkwaardig kunstproject zijn. Namelijk The Scent of Art. Ofwel, de uitdaging om kunst als een geur in een flesje te stoppen.

Glenn liet zich onder meer inspireren door kunstenaars als Salvador Dali en Andy Warhol die zich in het verleden ook al waagden aan het creëren van geuren.

Voor dit artistieke project gaat het kunstzinnige van Glenn voor de gelegenheid samen met de vakkennis van parfummaker Bertrand Duchaufour.
Duchaufour, een icoon in de parfumwereld, is bij het brede publiek vooral bekend door zijn geurige creaties voor grote merken als Acqua di Parma, Dior, Givenchy en nog vele andere.Na een brainstormsessie tijdens de ontmoetingen met Duchaufour besloten ze de handen in elkaar te slaan voor een nieuwe creatieve uitdaging: de geur van kunst in een flesje.

Na zowat een jaar sleutelen en perfectioneren aan wat Glenn als The Scent of Art ziet, staat zijn geur vandaag op punt.De rijke aroma's prikkelen de zintuigen. The Scent of Art werd het bejubelde resultaat van een niet alledaagse geur.
Noten zoals mirre, patchoulie, wierook, musk, agarhoud (oudh) en zoveel meer.

Bracke ontwierp zelf ook de vormgeving van The Scent of Art en koos voor eenvoud, met enkel verwerking van zijn logo op de fles. 'Less is more' is hier van toepassing. Geen overkill, maar subtiele accenten die het totaalpakket maken. Want The Scent of Art gaat net als kunst verder dan ruiken; het is ook voelen en beleven, als een emotie.

  

De flacon komt in een elegante velours box en dat volledig in harmonie met Glenn's befaamde kunstwerk van 'Shopping in Paris' als bedrukking, wat The Scent of Art helemaal 'af' maakt.De krachtige, warme geur van het parfum weerspiegelt de elegantie die iets buitengewoons,ja misschien zelf iets verslavends biedt.
The Scent of Art is immers geen alledaagse geur, maar een kunstig parfum met een donkere schaduw.The Scent of Art bevat 42 ingrediënten en bestaat uit 20% extract en 80% alcohol. Dit parfumextract is beschikbaar in flacons van 100ml, en maakt kunst toegankelijk voor iedereen.


The Scent of Art is verkrijgbaar bij Lederwaren De Wit in Erembodegem (Aalst).
Klik hier voor contactgegevens of koop hier online.

Vertel hier wat je wilt vinden:

Sale

Unavailable

Sold Out